1061 Budapest, Andrássy Avenue 20   +3613540954   info@callashouse.com

Legjobb hotel Budapest: A Callas House 140 éves múlttal téged vár.

HU EN

Legjobb hotel Budapesten: egy 140 éves múlttal rendelkező szálloda

Az Andrássy út impozáns épületei között megbúvó Callas House nem csupán egy szálloda, hanem egy kapu a múltba. A 19. század óta létező épület falai között egykor művészek és arisztokraták éltek, akik mind nyomot hagytak Budapest gazdag történelmében.
Legjobb hotel Budapest

Legjobb hotel Budapesten, a város közepén

A Callas House nem csupán egy egyszerű hotel Budapesten, hanem egy történet a múltból. A történet 1881-ben kezdődött, amikor Zsigmond Komperz, egy sikeres kereskedő és bankár megbízta Vilmos Freund építészt, hogy tervezzen egy palotát családjának. A helyszín tökéletes volt: a Sugár út (ma Andrássy út) mentén, nem sokkal azután, hogy a Magyar Állami Operaház megnyitotta kapuit.

Freund nem mindennapi építész volt. Zsenialitása és Komperz ambiciózus elképzelései egy olyan épületet eredményeztek, amely hamarosan Budapest egyik ékkövévé vált. A neoreneszánsz stílusú palota lenyűgözte a budapestieket, és hamarosan a város egyik legmeghatározóbb látványosságává vált. Az épület azóta sok mindent látott. Volt lakóház, étterem, sőt még az Opera öltöztetőinek irodája is.

Ma a Callas House egy elegáns boutique hotel, amely a modern kényelmet ötvözi a történelmi hangulattal. Szállodánk szobái és lakosztályai ízlésesen berendezettek, és minden igényt kielégítenek. A tetőteraszon pezsgőbár, hangulatos étterem és wellness részleg várja vendégeinket, hogy kikapcsolódhassanak és feltöltődhessenek. Az épület minden szeglete mesél valamit a múltból, legyen az egy finoman megmunkált homlokzat vagy egy elegánsan berendezett szoba. A hotel belső tereiben a múlt és a jelen találkozik: a neoreneszánsz stílusú építészet és az art deco belső terek lenyűgöző kontrasztot alkotnak, amely mégis harmonikusan illeszkedik egymáshoz.

Legjobb hotel Budapesten étteremmel és kávézóval

1911-ben Károly Seemann nyitotta meg a Szecesszió kávézót, amely hamarosan a budapesti elit kedvelt találkozóhelyévé vált. Művészek, írók és politikusok gyűltek össze itt, hogy élénk eszmecseréket folytassanak egy csésze kávé mellett. A kávéház pezsgő hangulata tükrözte a kor kulturális fellendülését, és hamarosan a város egyik legmeghatározóbb kulturális központjává vált. 1919-ben a kávézót Windsor névre keresztelték át, de továbbra is a budapesti intellektuelek és művészek kedvelt törzshelye maradt.

2006-ban a földszint visszanyerte eredeti funkcióját, és megnyílt a ma ismert Callas Café & Restaurant. A kávézó elegáns art deco berendezése David Collins, a neves belsőépítész keze nyomát viseli. Collins munkái között megtalálható Gordon Ramsay The Wolseley étterme Londonban, a The Ritz Carlton lakások Bangkokban, a prágai Hilton, sőt Madonna luxuslakása is.

A Callas Café & Restaurant igazi ékszerdoboz az Andrássy úton. A kávézó hangulata egyszerre idézi a múlt fényét és a modern kor kényelmét, tökéletes helyszínt nyújtva egy kellemes kávézáshoz, egy üzleti ebédhez vagy egy romantikus vacsorához - a hotelnek és az étteremnek külön bejáratai vannak, de a szálloda vendégei az étteremben fogyaszthatják el a reggelijüket egy erre kialakított részben.

Legjobb hotel Budapesten közel a nevezetességekhez 

A Callas House egy olyan különleges boutique hotel Budapesten, amelyet a vendégek különleges atmoszférája és exkluzív szolgáltatásai miatt keresnek. Ez a hotel, amely 25 szobával rendelkezik, valóban egyedi élményt kínál minden látogatónak. Szobáink elegáns berendezése és prémium szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy a vendégek egy igazán különleges időutazáson vehessenek részt.

A hotel központi elhelyezkedése ideális kiindulópont a város kulturális és történelmi nevezetességeinek felfedezéséhez. Akik nálunk szállnak meg, egy olyan épületben tölthetik az idejüket, amely maga is a város történelmének szerves része. A Callas House nem csupán egy szálláshely; ez egy élő történelemkönyv, ahol minden szoba, minden apró részlet egy-egy történetet mesél el.

A Callas House egyaránt szól azoknak, akik értékelik a történelmi hangulatot és a modern kényelmet. Azoknak, akik egy exkluzív és prémium szállásra vágynak, ahol a múlt és a jelen harmonikusan találkozik. Ideális választás pároknak, akik romantikus pihenésre vágynak, üzleti utazóknak, akik elegáns és nyugodt környezetben szeretnének megszállni, valamint mindazoknak, akik szeretnék felfedezni Budapest kulturális és történelmi kincseit. A Callas House tökéletes helyszín mindazok számára, akik egy felejthetetlen, egyedi élményre vágynak a város szívében.
    
Cookie Accepting