1061 Budapest, Andrássy Avenue 20   +3613540954   info@callashouse.com

Történetünk | Callas House Budapest

HU EN
Történetünk...

Történetünk...

Történetünk | Callas House Budapest

A kezdetek...

Zsigmond Komperz, egy tehetős kereskedő és bankár bízta meg Vilmos Freund építészt, hogy tervezzen egy neoreneszánsz stílusú palotát családjának Budapesten. A munka 1881-ben fejeződött be, egy évvel azután, hogy megnyitották a Magyar Állami Operaházat a Sugár (mai nevén Andrássy) úton. Az épületet ma nemzeti és történelmi építészeti emlékként tartják nyilván.

Károly Seemann megnyitotta kávézóját, a Szecessziót a földszinten, amelyet 1919-ben Windsor névre keresztelték át. A 20. század 20-as éveiben az angol-magyar Bank irodájaként működött, majd évekkel később az Opera Clothing Company működött az épületben. A földszint 2006-ban nyerte vissza kávézó funkcióját, és valóságos ékszerdobozzá vált az Andrássy úton, a Világörökség részeként. Mind a Callas Café & Restaurant, mind pedig a Callas House az ünnepelt építész, David Collins tervezésével újult meg, art deco stílusban. Az ő nagyszerű remekművei között érdemes megemlíteni olyan éttermeket, mint Gordon Ramsay éttermét, a The Wolseley-t Londonban, a The Ritz Carlton lakásokat Bangkockban, a Hiltont Prága Óvárosában, vagy akár Madonna luxus lakását.
 

Mostanában...

A Callas House kiváló belvárosi elhelyezkedéssel rendelkezik, közvetlenül a Magyar Állami Operaház mellett az Andrássy úton, ami Budapest legszebb főutcája, luxus üzletek, stílusos kávézók és éttermek központja.

1881-ben épült, és történelmi építészeti emlékként van nyilvántartva. A földszinten a Callas Café & Restaurant 2006-ban újjáéledt a világhírű, sajnos már elhunyt David Collins belsőépítész tervei szerint. Az újjászületésének 10. évfordulójára a tulajdonosok 25 luxusszobát hoztak létre az épület felső két emeletén. Ezek belső tervezése ismét a londoni David Collins Studio nevéhez fűződik, az elismert és piacvezető belsőépítészeti gyakorlat, amely kreatív és inspiráló vendéglátóipari, lakó- és kiskereskedelmi projekteket valósított meg világszerte. A kényelmes, ízléses és elegáns szobák természetes anyagokkal és egy kis magyar stílussal lettek gondosan személyre szabva. Az időtállóan elegáns stílus összekapcsolja az épület építészeti és történelmi dicsőségét a tervezők bravúros munkájával.

A Callas House 2016-ban nyitotta meg kapuit, sokoldalú és inspiráló, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Az egyedi és intim vendégszobák igazi és szokatlan élményt nyújtanak minden vendégünknek, aki hozzánk látogat. Gyere és kóstolj bele a luxusba nálunk: élvezd a valódi art deco, art nouveau stílusú palotánkat Budapesten!

Cookie Accepting