1061 Budapest, Andrássy Avenue 20   +3613540954   info@callashouse.com

Budapesti fürdők, amiket kár lenne kihagynod

HU EN

Budapesti fürdők nyomában: merülj el a város gyógyvizeiben

Merülj el Budapest gyógyító vizeiben és élvezd a páratlan wellness élményt! A város fürdői nem csupán a kikapcsolódásról szólnak, hanem betekintést nyújtanak Budapest gazdag történelmébe is. Fedezd fel Budapest kincseit, és látogass el a híres termálvizes fürdőkbe, amelyek évszázadok óta vonzzák a látogatókat a világ minden tájáról
Budapesti fürdők nyomában

A budapesti fürdők története

A budapesti fürdők története az ókori római időkig nyúlik vissza, amikor az Aquincum nevű településen már használták a természetes termálvizeket. A középkorban a törökök uralma alatt a fürdőkultúra újabb lendületet kapott, amikor is számos ma is működő fürdő alapjait tették le. A török fürdők különleges atmoszférája és építészeti stílusa máig lenyűgözi a látogatókat.

Budapesti fürdők: Széchenyi Gyógyfürdő

A Városliget szívében található Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyet 1913-ban nyitottak meg. A neobarokk épületben található fürdő a város egyik legismertebb és leglátogatottabb helyszíne. A Széchenyi fürdő különlegessége, hogy itt találhatóak Budapest legforróbb és legmélyebben fekvő termálvízforrásai, melyek hőmérséklete elérheti akár a 77°C-ot is. A fürdő számos beltéri és kültéri medencével, valamint szaunákkal és gőzfürdőkkel várja a vendégeket.
 

Ha a Callas House-ban szállsz meg nálunk, akkor mindössze 9 perc alatt elérheted a Széchenyi Gyógyfürdőt az M1-es metróval, amely az Operaház előtt található. Innen néhány megállót kell utazni a "Széchenyi fürdő" megállóig, így a fürdő gyorsan és kényelmesen megközelíthető. A Callas House ideális választás mindazok számára, akik szeretnék felfedezni a város történelmi és kulturális értékeit, miközben élvezik Budapest világhírű fürdőit is.

    

Budapesti fürdők: Gellért Gyógyfürdő

A Gellért Gyógyfürdő és Uszoda a Gellért-hegy lábánál, a Duna partján helyezkedik el. Az 1918-ban megnyitott fürdő a szecessziós építészet remeke, és a belső terek gyönyörű mozaikokkal, szobrokkal és üvegablakokkal vannak díszítve. A Gellért fürdő híres termálvizei különféle egészségügyi problémák kezelésére alkalmasak, és az itt található pezsgőfürdő különleges élményt nyújt a látogatóknak.

Budapesti fürdők: Rudas Gyógyfürdő

A Rudas Gyógyfürdő története a 16. századig nyúlik vissza, amikor is a törökök építették a fürdőt. A Rudas fürdő különlegessége a nyolcszögletű medence, amelyet egy hatalmas kupola fed le. A fürdő különböző hőmérsékletű medencéi és a modern wellness részleg is vonzóvá teszi a látogatók számára. Emellett a Rudas fürdő híres éjszakai fürdőzési lehetőségeiről, amikor a város panorámáját csodálva lehet megmártózni a termálvízben.

Budapesti fürdők: Király Gyógyfürdő

A Király Gyógyfürdő szintén a török idők öröksége, amelyet 1565-ben kezdtek építeni. Ez a fürdő különleges hangulatával és történelmi atmoszférájával varázsolja el a látogatókat. A Király fürdő egyik különlegessége, hogy nem a termálforrások közelében épült, hanem egy vezetékrendszeren keresztül juttatták el a vizet a fürdőbe, ami egyedülálló megoldásnak számított abban az időben.

Budapesti fürdők: Lukács Gyógyfürdő

A Lukács Gyógyfürdő története a 12. századig nyúlik vissza, és a fürdő különösen népszerű a helyiek körében. A Lukács fürdő gyógyvizei különféle mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmasak, és az itt található iszapos medence különösen kedvelt a látogatók körében. A fürdő épületében található egy modern wellness részleg is, amely szaunákkal, gőzfürdőkkel és különféle masszázsokkal várja a vendégeket.

Budapesti fürdők: Palatinus Strandfürdő

A Margitszigeten található Palatinus Strandfürdő Budapest egyik legnagyobb szabadtéri fürdőkomplexuma, amely nyáron különösen népszerű. A fürdő különféle medencékkel, csúszdákkal és hullámmedencével várja a családokat és a pihenni vágyókat. A Palatinus strand termálvizei is számos egészségügyi előnnyel bírnak, így a fürdőzés mellett a gyógyulásra is kiváló lehetőséget nyújtanak.
 
Cookie Accepting